21 Şubat 2012 Salı

Hem kendi haklarımız ve onurumuz için Hem de sizler için kapı önünde bekliyoruz

Kapı önünde neden bekliyoruz?

Trexta'da işçilerin hiçbir hakkı verilmeden haksız yere işten çıkarılmasını protesto etmek amacıyla 17 Şubat'tan bu yana Deri-İş Sendikası olarak fabrika önünde direnişe başladık.

Yıllardır işini en iyi şekilde yaparken kendisini bir anda kapı önünde bulan yüzlerce işçinin borcunu, derdini önemsemeyen, hiçbir yasal hakkına saygı göstermeyen Trexta yönetiminin bu yasadışı tutumuna bir son demek için kapı önünde bekliyoruz.

Sanki kaderimizmiş gibi, yasal haklarımız yokmuş gibi davranan, bize köle gibi muamele eden Trexta yönetimine artık insan olduğumuzu, haklarımıza sahip çıkacağımızı, eskisi gibi boyunumuzu büküp, ağlayarak fabrikayı terk etmeyeceğimizi ilan etmek için bekliyoruz.

Haksız yere işten çıkarılmamıza karşı durmak için bekliyoruz. Haksızlığa karşı onurumuzu, haklarımızı korumak için, mücadele etmek için direniyoruz.

İşe geri dönmek ve sendikalı olarak, haklarımızdan yararlanarak çalışmak için bekliyoruz.

Sendikamız avukatlarıyla mahkemeye dava açmıştır. Mahkeme kararıyla işe geri iade edilmek, kıdem ve ihbar tazminatlarımızı almakla yetinmeyecek ve Trexta'nın yasa-hak dinlemez tavrını tüm kamuoyuyla paylaşmak için kapı önünde bekliyoruz.

Bizler hem kendimiz için, işbaşı yapmak ve tüm yasal haklarımızı korumak için hem de şu an çalışan tüm işçiler için kapı önünde direnişteyiz.

Artık yasadışı şekilde, haksız yere işten atmalara son vermek için, bir sürü borç harç içinde çalışırken her an kapı önüne konulma tehdidinden kurtulmak için, güvenli bir iş için mücadele ediyoruz.

Trexta'da sendikalı şekilde çalışmak için kapı önünde bekliyoruz.

Sendikamızın çalışmaları sonucunda artık sabahlara kadar, gece geç satlere kadar, bayılana kadar çalışmıyoruz, sendikamız sayesinde mesai ücretlerimizi alabiliyoruz, artık eskisi gibi hakarete uğramıyoruz, fabrika içinde kısmi düzelmeler gerçekleşti ancak sendikamız içeri girip yetki alıncaya kadar güvenceli bir işte çalışmak, insanca bir ücret ve sosyal haklar elde etmek, kreşten faydalanmak mümkün olmayacaktır.

Bugün sendikamız artık keyfi şekilde, haksız şekilde, işçi arkadaşlarımızın kapı önüne konulmaması için hem fabrika önünde direniş çadırını kuruyor hem de ülkemizde uluslar arası alanda çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

Sendika düşmanlığı, sendikal sebeple işten çıkarma suçtur, 5 ayla 3 yıl arasında cezası vardır. Sendikaya hakaret eden ve tehdit edenler için yasal süreci başlatacağız. Nokia ve diğer müşteriler nezdinde girişimde bulunacağız. Yasadışı çalışmaya, kölece çalışmaya son vereceğiz. Bunları gerçekleştirene kadar direnişi sürdüreceğiz.

İşvereninizin fabrikayı sendika girerse kapatacağını söylemesi yalandır. Yasal anlamda mümkün değildir. Sendika yetki aldığında toplusözleşme imzalamadan kapatmak mümkün değildir. Sendikal sebeple işyeri kapatmanın hapis cezası vardır. Sendikal sebeple işyerini kapatması halinde hem piyasada tamamen silinir hem de hapis cezası alır. Artık yalanlara, kandırmalara, tehditlere inanmayın, kendinize güveninin, insan olarak haklarınıza sahip çıkın.

Geçen hafta 20'den fazla işçi arkadaşınız işten çıkarıldı. İşten çıkanların yarısından fazlası sendika üyesi değil. Demek ki sadece sendikalı işten çıkarılmıyor. Ancak kapı önüne konulan işçi sendika üyesi ise davası açılmakta, hakkı korunmaktadır. Bugün dava açmak, avukat tutmak çok pahalıdır. Dava açmayınca kıdem tazminatınızı almanız mümkün değildir. Dava açarsanız hem dava süresince çalışıyormuş gibi maaşınızı, kıdem ve ihbar tazminatınızı alacaksınız. Üstüne fabrika kötü niyetle işten çıkardığı için size 8-12 maaş arası tazminat ödeyecektir.

O halde artık durmanın zamanı değildir. Gelin sendikalı olun, bu haksızlığa son verelim, birlik olalım, haklarımızdan yararlanalım, sendikalı olmak güçlü olmaktır, bilinçli olmaktır. Sendikasız işçi boynunu büken, haksızlıklara karşı çıkan işçidir, sendikalı işçi ise bilinçli, hakkını koruyan, onuruna sahip çıkan bilinçli işçidir.


DERİ İŞ SENDİKASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder