25 Ocak 2012 Çarşamba

Trexta Sendikal Hak Gasplarına Kılıf Bulamayacak

Trexta İşçileri,

Sendikamızın Trexta'daki çalışmaları büyüyerek sürmekte. Eğer üyeysen yeni arkadaşların katılması için davet et, eğer halen üye olmadıysan kayıt ol, katkı sun.
Yalnız değilsin, güçsüz değilsin. Kendine güven. Hakların var, sana destek sunanlar var, deneyimli ve işçiden yana bir sendika var. Henüz sözleşme imzalamadığı halde sendikanın çabası sayesinde mesailerini alıyorsun; sabahlara, gece 3'lere kadar aşırı uzun saatler çalışmak zorunda kalmıyorsun; çocuğuna-ailene zaman ayırabiliyorsun. Artık önceden yüzüne bakmayan, sana insan gibi davranmayan işverenin seninle toplantılar yapıyor, sendikalı olanı işten atacağı tehdidini savuran yönetim işçi temsilcisi seçimleri yapıyor. Havalandırmalar yenileniyor, önlemler alınıyor, artık molanı soğukta geçirmemen için kaloriferli odalar hazırlanıyor. Ama bunlar yeterli mi? Halen maaşlarını tam alamıyorsun, halen kreşten faydalanamıyorsun, halen maaşların oldukça düşük ve halen maaş artışında ayrımcılık yapılıyor.
Eğer sendikalı olursan çok daha fazlasına sahip olabilirsin, çünkü bunlar senin hakkın. Alınterinin karşılığı, çocuklarının rızkı. Sendikalı işyerlerindeki işçiler evlerine erzak taşırken, ikramiye alırken, daha yüksek maaş alırken sen neden bunlara sahip olamıyorsun? Ama sendikalı olmazsan, bu bir parmak balı yeterli bulursan, yarın sendika ayrılırsa tüm bu kısmi düzelmeler bir anda geri alınacaktır, bunu unutma!
Artık korkmana, çekinmene gerek yok. Sendikayı, işçi temsiliyetini yok sayanlar, görüşmek isteyen işçiyi içeri bile almayanlar, odalarına yalnızca tehdit etmek için sizi çağıranlar Nokia'nın baskısını görünce, sendikamızın çabalarını görünce sizle görüşmeye, sizden temsilciler seçmeye başladılar. Bu da sendikamızın başarısıdır. Sendikamız işçilerin birliğini ilmek ilmek örmektedir. Birlik olmak, dayanışma içinde olmak için kayıt olanlara sen de katıl...
Yalnız değilsin. Cumartesi günü İstanbul ve Ankara'dan çok sayıda değerli arkadaşımız size destek için geldi. Gelenler arasında üniversite hocaları (Sabancı, Bilgi, Boğaziçi, Marmara, İTÜ, İstanbul Üniversiteleri), avukatlar (Çağdaş Hukukçular Derneği), kadın hakları dernekleri, gazeteciler (Cumhuriyet, BBC, Hürriyet), sendika uzmanları (Petrol-İş, Basın-İş, Tez Koop İş), sivil toplum örgütleri temsilcileri bulunmaktadır. Destek verenlerin ve diğer toplantılara gelenlerin sayısı daha da artacaktır.
Gelenler işçilerin hak mücadeleleri içinde deneyimli kişilerdir. Örneğin bir arkadaşımız tersane işçilerinin durumunu, bir diğeri Antalya'daki Novamed'de kadın işçilerinin grevini, bir başkası UPS kargo işçilerinin toplu sözleşme yapmasını sağlayan kampanyayı ülke ve dünya gündemine taşımıştır. UPS Kargo işçileri ki, sendikalı olduğu için 168 işçi geçen sene işten çıkarılmış, ülkemizde ve dünya genelinde düzenlenen büyük bir kampanya ile hepsi işe geri dönmüş, toplu sözleşme imzalamış, yaşam düzeyleri yükselmiştir. Bu çalışmalara katılanlar senin için, Trexta'ya sendika girsin diye güçlerini birleştirmektedir.
Bu toplantıda önemli kararlar alınmıştır. Bakanlıktan cumhurbaşkanına çeşitli devlet kurumlarına başvurular yapma, ulusal ve uluslararası basın, televizyon ve radyoda Trexta'yı gündemleştirme, bilgilendirme amaçlı broşürler, filmler hazırlama, internet ve sosyal medyayı etkin şekilde değerlendirme kararı alınmıştır. Müşterilerle irtibat kurulması ve dünya genelinde bu çalışmayı duyurma, ülke içinde kadın haklarını savunan kurumlarla ortak hareket etme konuları kararlaştırılmıştır. Eğer sendikalılar üzerinde baskı sürerse hem müşteriler hem de Trexta ürünlerini satan mağazalar üzerinde baskı kurmak için önlemler üzerinde durulmuştur.
Haklısınız, güçlüsünüz. Haklarınız var. Dostlarınız ve kararlı bir sendikanız var. Sendikanın katkılarından şimdiden yararlanıyorsunuz ama bunlar daha çok küçük bir kısmı. Siz birlik olursanız daha iyi bir geleceğe sahip olabilirsiniz. Sendikanız birliğinizi sağlamak için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı kaçırma, değerlendir. Sosyal haklarında, birlikle, dayanışmayla, düzenli ve güvenceli bir çalışma yaşamı ile kendin ve ailen için iyi bir gelecek hazırla!

DERİ-İŞ SENDİKASI

0530 781 60 37 www.deri-is.com

http://trextadasendika.blogspot.com facebook: trextadasendika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder