2 Ocak 2012 Pazartesi

Trexta İşçisi Arkadaş,

İçinizden önemli sayıda işçi arkadaşınızın sendikamızda birleşmesinden sonra hepinizin fark ettiği iyileştirmeler fabrikanızda yaşanmaya başladı. Artık maaşların düzenli ödeneceği, mesailerin yatırılacağı ilan edildi. Bu da göstermektedir ki sessiz kaldığınızda, haklarınıza sahip çıkmadığınızda sizleri yeri geldiğinde 30 saat durmadan çalıştıranlar, maaşlarınızı eksik verenler, mesai ücretlerinizi yatırmayanlar ve neredeyse hiçbir yasal hakkınıza saygı göstermeyenler sendikamızın müdahalesinin ardından maaşlarınızı tam ödemek ve mesailerinizin karşılığını vermek zorunda kalmaktadır. Bu, sendikamızın ve sendikamızda birleşen işçi arkadaşlarımızın başarısıdır, haklılığımızdan aldığımız gücün sonucudur. Bu sözlerin kalıcı olması için tüm işçi arkadaşlarımızın sendikaya üye olmasından başka çare yoktur.

Trexta’da daha çok değişimler olacak. Yeter ki sizin kendi eviniz olan, işçiler tarafından haklarını korumak için kurulan Deri-İş Sendikasında daha güçlü şekilde birlik olalım, Sendikamıza üye olalım.

Sendikamızın başvurusuyla NOKIA yetkilileri fabrikanızda bir süredir denetim yapmaktadır. NOKIA ile imzaladığı anlaşmalara Trexta’nın uymaması sebebiyle Nokia yetkilileri fabrikanıza gelmiştir. Bu da göstermektedir ki biz işçiler yalnız, güçsüz ve çaresiz değiliz. Birleşirsek haklarımızı koruyabiliriz, kendimiz, ailemiz ve çocuklarımız için iyi bir yaşam, iyi bir gelecek kurabiliriz. Bizi aşırı şartlarda sömürerek, haklarımızı çalarak hüküm sürenlerin ne kadar güçsüz ve çaresiz olduğu yapılan düzenlemelerden ve içine girdikleri panikten anlaşılmaktadır.

Ancak bununla sınırlı kalmamız mümkün değildir. Unutmayın ki, mevcut düzenlemeler sendikamız yetki almadığı halde başarılmıştır. Sendikamız yetkiyi aldığında emeğinizin karşılığını alacak, insani şartlarda yaşamaya ve çalışmaya başlayacaksınız. Çünkü sendika üyesi olan işçiler birlikte hareket etmekte, birlikte karar vermekte, haklarını öğrenmekte, emeğinin karşılığını talep etmektedir.

Sendikamız ve işçiler birlik içinde oldukları için güçlüdür, haklıdır, yasaların verdiklerini talep etmektedir. Sendikamız gerekli hazırlıkları yapmıştır, fabrikanızı incelemiştir. Uluslararası alanda Kanada’dan Hindistan’a, İngiltere’den İtalya ve Japonya’ya müşterilerle ve sendikalarla iletişim halindedir. Ülkemiz içinde hem medya, hem de ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmuştur. Avukatlarımız yasal çalışmaları yapmıştır. Çerkezköy’den Saray’a işçilerin yaşadığı her alanda somut çalışmaları planlamıştır. İnternet sitemizden de çeşitli şehirlerdeki çalışmalarımızı takip edebilirsiniz, çadır direnişinden yerel eylemlere kadar diğer şubelerimizde yaptıklarımızı burada yapmamamız için hiçbir sebep yoktur.

Ancak bizler kavgadan değil anlaşmaktan yanayız. Hksız yere işçileri işten çıkartan, işçilerin haklarına saygı göstermeyen ve bu nedenle sorunun kaynağı Trexta yönetimidir. Trexta yönetimi bu tavrını değiştirirse, haksız yere işten attığı üyelerimizi işe geri alırsa ve işçilerin yasal haklarına ve sorumluluklarına uygun üretim yapmayı kabul ederse bunlara hiç gerek kalmayacaktır. Yok, kabul etmezse dahi uzun süre haksızlıklarını sürdüremeyecektir. DESA’da, Yeşil Kundura’da ve birçok işletmede olduğu gibi çok çeşitli mücadeleler sonucu, hem kamuoyunun hem mahkemelerin hem de yurtdışındaki müşterilerinin talebi doğrultusunda er yada geç hukuka uygun üretim yapmayı kabul edecektir.

Sendikamızın bir işyerinde üyesi varsa vazgeçmesi mümkün değildir. Sendikamız haklı olduğu için inatçıdır, kararlıdır, güçlüdür. Sendikamız diyalogdan yana, işçilerin temel haklarına saygı çerçevesinde, işçilerin ve ailelerinin iyi bir yaşam sürmesi ve insani şartlarda üretimi yükseltmesi için mücadele etmektedir.

Trexta, ülkemizin en büyük 1.000 ihracatçısı arasındadır, 1000’e yakın istihdam sağlamaktadır, büyük firmalara üretim yapmaktadır. Ancak bu başarıyı sağlayan işçisine saygı göstermemektedir. İşçiye saygı gösterecek, işçiyle yasalar çerçevesinde pazarlık ve görüşmeler yapacaktır. İşte o zaman hem Trexta daha fazla kar edecek hem de işyerinde huzur olacak, işçiler kendileri ve çocukları için iyi bir gelecek kuracaktır.

Bunun için işçi arkadaş,
Çözüm senin elinde. Sen güçlüsün, çoğunluksun. % 75’iniz asgari ücret civarında maaş almaktasınız. % 90’ınınız 1.200 TL’den az maaş almaktasınız. Birlik olsanız, bir elinizi kaldırsanız bu işi bitirirsiniz. Niçin çalışıyoruz, çocuklarımız, geleceğimiz için değil mi?
Mevcut düzelmelerin kalıcı olmasını istiyorsan,
Hakkını almak istiyorsan,
Adil ve zamanında maaş artışı istiyorsan,
Kreş istiyorsan,
İş sağlığı ve güvenliğine uygun, kazasız belasız üretim yapmak istiyorsan,
Hakarete uğramak istemiyorsan,
İşten ayrıldığında kıdem ve ihbar tazminatlarını almak istiyorsan,
İyi bir emeklilik yaşamak istiyorsan
       
          SENDİKALI OLMAKTAN BAŞKA ÇAREN YOK! GEL, ÜYE OL!

DERİ-İŞ SENDİKASI
www.deri-is.com                                                info@deri-is.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder