29 Aralık 2011 Perşembe

Deri-İş işçi kıyımına karşı dayanışmaya çağırdı

Çerkezköy Trexta'da sendikal kıyım: 23 işçi atıldı

Deri-İş Sendikası Genel Merkezi Çerkezköy'de kurulu bulunan ve Nokia, Canon, Iphone, Blackberry gibi uluslararası firmalar için deri kılıf ve aksesuar üreten Trexta TR firması'nın, sendikalarına üye oldukları için 23 işçiyi işten attığını duyurdu.

Deri-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan ve Nokia, Canon, Iphone, Blackberry gibi uluslararası firmalar için deri kılıf ve aksesuar üreten Trexta TR firması'nın, Deri-İş Sendikası'na üye oldukları için 23 işçiyi işten attığı duyuruldu.
Yüzde 75'i kadın işçiler olmak üzere toplam 630 işçinin çalıştığı Trexta TR'de işçilerin yıllardır uzun saatler ve düşük ücretle çalıştığı ifade ediliyor. İşçilerin, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve daha iyi ücret için Deri-İş Sendikası'na üye olduğu belirtilen açıklamada, patronun sendikal örgütlenmeyi kırabilmek için baskı uyguladığı ve son olarak da çoğu kadın olmak üzere 23 işçinin sendikal örgütlenmeyi kırmak amacıyla işten atıldığı vurgulanıyor.
Deri-İş Sendikası bu süreci kamuoyuyla paylaşmak için 15 Aralık Perşembe günü Çerkezköy'de bulunan Petrol-İş Sendikası Lokali'nde bir basın açıklaması yapacak. Açıklamaya işten atılar işçiler ve bölgede bulunan sendikalar da katılacaklar.
İSTANBUL-EmekDunyasi.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder