29 Aralık 2011 Perşembe

Deri-İş’ten ‘işçi çıkarma’lara tepki

Deri İş Sendikası yetkilileri, Çerkezköy’de faaliyet gösteren ve Nokia, Blackberry, Canon ve iPhone gibi uluslararası firmalara aksesuar ve kılıf imalatı yapan Trexta Tr Deri Fabrikası’nda sendikaya üye olan 23 üyenin işten çıkarılmasının ardından basın açıklaması yaptı. Fabrika yetkililerinin işçileri performans düşüklüğünü bahane ederek işten çıkardığını savunan Deri İş Sendikası Teşkilatlanma Sekreteri Hasan Uluşhan “Fabrika yetkililerine ilk uyarıyı buradan yapıyoruz. Bir dahaki uyarımızda fabrika önünde gerekirse çadır kurarak çeşitli eylemler yapacağız” dedi.

Haberin Yayın Tarihi: 15 Aralık 2011 Perşembe, 18:02
16 Punto18 Punto20 Punto24 Punto
Türk-İş'e bağlı Deri-İş Sendikası yetkilileri, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve Nokia, Blackberry, Canon ve iPhone gibi uluslararası firmalara aksesuar ve kılıf imalatı yapan Trexta Tr Deri Fabrikası'nda yaşanan işten çıkarma olaylarına ilişkin açıklama yaptı.
BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ
Önceki gün saat 12.00’de gerçekleştirilen basın toplantısına Deri İş Sendikası Teşkilatlanma Sekreteri Hasan Uluşhan, Örgütlenme Uzmanı Eran Korkmaz, Deri İş Sendikası Trakya Sorumlusu Ali Bayram ile işten çıkartılan işçiler katıldı.
“23 İŞÇİ ÇIKARILDI”
Yüzde 75'i kadın işçiler olmak üzere toplam 630 işçinin çalıştığı Trexta TR'de işçilerin yıllardır uzun saatler ve düşük ücretle çalıştığını ifade eden Deri İş Sendikası Teşkilatlanma Sekreteri Hasan Uluşhan, “Fabrika sahibi sendikal örgütlenmeyi kırabilmek için baskı uyguladı ve son olarak da çoğu kadın olmak üzere 23 işçiyi sendikal örgütlenmeyi kırmak amacıyla işten attı” dedi. Fabrikada işe giriş ve çıkışların çok sık yaşandığını belirten Uluşhan, işverenin sendika ve işçi düşmanı tutum sergilediğini savunarak “Deri-İş Sendikası olarak, örgütlenme süreciyle ilgili yurtdışında da girişimlerde bulunuyor” dedi.
“ÇADIR KURARAK EYLEMLERE DEVAM EDECEĞİZ”
Trexta fabrikasında sendikalı olmanın suç sayıldığını savunan Uluşhan, “Fabrika yetkilileri işçileri işten çıkartıp, kıdem tazminatlarını vermeyip performans düşüklüğünü bahane etti. Deri İş Sendikası olarak haksız yere atılan işçilerimizin tekrar işe alınması, mağduriyetlerinin giderilmesini ve fabrika içersinde sendikal hakların sağlanmasını istiyoruz. Fabrika yetkililerine ilk uyarıyı buradan yapıyoruz. Bir dahaki uyarımızda fabrika önünde gerekirse çadır kurarak çeşitli eylemler yapacağız” dedi.
Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder