29 Aralık 2011 Perşembe

Trexta Tr Deri'de kadın işçi kıyımı

(13.12.11) - Türk-İş'e bağlı Deri-İş Sendikası, Nokia, Blackberry, Canon ve iPhone gibi uluslararası tekellere aksesuar ve kılıf imalatı yapan Trexta Tr Deri Fabrikası'nda yaşanan işten atmalara karşı 15 Aralık günü basın açıklaması yapacak.
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan Trexta TR'de üyelik ve örgütlenme faaliyeti yürüten sendika, Deri-İş Sendikası'na üye oldukları için 25 kadın işçinin işten atılmasına tepki gösterecek. Trexta'da yaşanan süreci kamuoyuyla paylaşmak istediğini belirten Deri-İş, Çerkezköy'deki Petrol-İş Sendikası Lokali'nde basın açıklaması yapacak.

Kölelik koşulları hüküm sürüyor...
Kölelik koşullarının ve kuralsızlığın hüküm sürdüğü fabrikada düşük ücretlere çalıştırılan işçiler sendikal örgütlenmeye yöneldi. Örgütlenmeden haberdar olan patron, ilk olarak sendikalı işçilerin de aralarında bulunduğu 20 işçiyi işten attı. Yüzde 75'i kadın işçilerden oluşan ve toplam 630 işçinin çalıştığı fabrikada işe giriş-çıkışlar çok sık yaşanıyor. Çin, Hindistan ve İstanbul Hadımköy'de de fabrikaları bulunan Trexta Tr patronunun sendika ve işçi düşmanı tutumuna karşı çeşitli adımlar atan Deri-İş Sendikası, örgütlenme süreciyle ilgili yurtdışında da girişimlerde bulunuyor.

Kızılbayrak gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder